Commandeurskade 46a, 3155 AD Maasland
+31 (0)6 542 607 65
info@milanco.nl

Equine assisted coaching

Bij equine assisted coaching wordt de hulp van paarden ingeroepen bij het coachen van mensen. Coach en paard werken samen om de coachee te stimuleren over zichzelf en anderen na te denken en zijn eigen oplossing te vinden door middel van ervaringsgericht leren. Mijn taak daarbij is het faciliteren, opzetten en begeleiden van activiteiten met paarden die leiden tot zelfonderzoek van de coachee. De activiteiten vinden plaats naast het paard, nooit er op. De coachee hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

Equine assisted coaching is een oplossingsgerichte methode waarbij de coach het leerproces faciliteert. Bij het omgaan met en het reageren op de situatie die in een equine assisted coaching sessie ontstaat, wordt niet alleen beroep gedaan op het intellect van de coachee maar ook op zijn of haar vaardigheden en het omgaan met alles wat de coachee daarbij ervaart.

Tijdens de reflectiemomenten van de equine assisted coachsessie helpt de coach de coachee om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. De coachee kan experimenteren met nieuw gedrag- in contact met het paard- en opnieuw ervaren.

Het coachen kan zowel individueel als in groepen; teambuilding! Equine assisted coachen helpt je om jezelf te ontwikkelen! Wil je werken aan bijvoorbeeld communicatie- leiding geven- weerbaarheid- dan is deze manier van coachen een geweldig middel!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een kennismaking!

De opleiding equine assisted coach van de Keulse weg is de enige opleiding die geaccrediteerd is door de NOBCO en heeft een kwaliteitsregister: het KREAC.

Op kreac.nl is veel informatie te vinden over equine assisted coaching.

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/