Commandeurskade 46a, 3155 AD Maasland
+31 (0)6 542 607 65
info@milanco.nl

Ttouch

Tellington Ttouch® is een vriendelijke en respectvolle manier van werken met dieren, ontwikkeld door Linda Tellington-Jones en wereldwijd al zo’n 35 jaar uitgedragen door meer dan 1000 practitioners in 30 verschillende landen. Tellington Ttouch® kan ingezet worden bij opvoeding en training, bij het versterken van de band tussen mens en dier en als ondersteuning bij fysieke klachten of gedragsproblemen. Of je nu met een veulen, een jong paard dat moet worden ingereden of ouder paard of een probleempaard werkt, de Tellington Ttouch® methode biedt volop mogelijkheden om je paard tot een echte partner te maken en doelgericht te werk te gaan.

Voorbeelden waarbij Ttouch® kan helpen:

  • Opvoeden en trainen van jonge paarden
  • Tijdens herstelproces na een operatie, verwonding of blessure
  • Om nerveuze en schrikachtige paarden tot rust te brengen
  • Voor een betere concentratie
  • Voor paarden die moeite hebben met aanraken en borstelen
  • Bij trailer problemen
  • Om een betere band te krijgen met je paard

Grondwerk
Er wordt met je paard aan de hand gewerkt door verschillende hindernissen heen: labyrint, palen, plastic, enz. met verschillende leidposities. Dit leert het paard evenwicht, zelfbewustzijn en –beheersing, coördinatie, opletten en luisteren naar kleine signalen.Bovendien vergroot het het zelfvertrouwen van het dier. We maken bij grondwerk gebruik van een aantal hulpmiddelen zoals o.a. leadropes, balansteugel, en wraps.

Ttouches
Door de Ttouches laat je een paard voelen waar spanning in het lijf zit en wordt het zelfherstellend vermogen aangesproken. Het lichaam zal meer in balans komen. Spanning, pijn en stress zullen verminderen, bewegen gaat soepeler en de gezondheid verbetert.

Joy of riding
De Tellington Ttouch® methode is geen rij-methode maar wordt veel gecombineerd met centered Riding.

Betere band met je paard

Wie niet zozeer op zoek is naar een oplossing voor ongewenst gedrag of gezondheidsproblemen bij zijn paard heeft deze methode ook iets te bieden. Het is bijzonder leuk om het te gebruiken bij opvoeding en training van je paard en zorgt voor een (nog) betere band met je paard. Je leert je paard goed observeren, zowel op fysieke punten zoals vacht, houding, spanning in de huid, als in gedrag. Je leert te zien hoe je paard reageert bij aanraking, hoe hij omgaat met de grondwerk oefeningen en met jou als teammaat.

Workshops en trainingen
Workshops kunnen worden aangevraagd zowel hier in Maasland als op eigen locatie. De kosten zijn €125,- inclusief lunch voor de workshop in Maasland. Voor workshop op locatie prijs op aanvraag. Verder worden er 3 daagse trainingen georganiseerd hier in Maasland. Je kan de training volgen in het opleidingstraject tot coach of practitioner, maar je kan de training ook los volgen. De kosten hiervan zijn €495,- Eigen paard meebrengen is mogelijk, niet noodzakelijk.

Voor actuele evenementen kun je de hoofdpagina bezoeken of de pagina bekijken op Facebook en voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail of telefoon.